Lesmogelijkheden

close up volkswagen golf autorijschool sabrina post

Het tijdsbestek waarin je je rijbewijs kan halen, heb je zelf in de hand. Je kunt de keuze maken om het zo snel mogelijk te halen, maar het kan ook op een rustiger tempo. Dit hangt vaak af van de hoeveelheid tijd die je hebt, de financiën en je prioriteiten.

De methode die het meest gebruikt wordt is de reguliere opleiding. Hierbij les je 1 a 2 keer per week. Een pluspunt van deze hoeveelheid van rijden is dat de rijlessen redelijk makkelijk in te delen zijn en het is vriendelijker voor de portemonnee. Een minpunt is dat het langer duurt voor je uiteindelijk je rijbewijs hebt.

De versnelde opleiding wordt gebruikt om je rijbewijs op redelijk korte termijn te halen. Meestal worden de rijlessen verdeeld over 10 tot 12 weken. Je moet dan echter wel over voldoende tijd beschikken om genoeg te kunnen lessen.

Hoeveel Rijlessen heb ik nodig?

Het is heel lastig om van te voren al te kunnen zeggen hoeveel lessen je nodig zult hebben. Ieder persoon is anders en het kan ook veel schelen of je al eerder rijlessen hebt gehad of dat je sowieso al enige voertuigbeheersing hebt.

Het aantal benodigde lessen is in ieder geval niet meer te vergelijken met vroeger. Vaak genoeg hoor je in de wandelgangen, dat mensen het vroeger in bijvoorbeeld 12 uur hebben gehaald. Het drukke verkeer en de zwaardere exameneisen kunnen echter absoluut niet vergeleken worden met vroeger.

Natuurlijk wordt er wel naar gestreefd om zo snel mogelijk en met zo min mogelijk lessen te slagen voor het rijbewijs. Tijdens de eerste lessen kan er wel een indicatie gegeven worden van de verwachting van de benodigde lessen. Zo heb je toch een soort van houvast. Het geschatte aantal lessen kan uiteindelijk misschien toch meer worden, maar daarentegen misschien ook minder.

    Proefles aanvragen

    Eigen Verklaring